Avbytare: Glenn (in 46), Dick (in 46), Ceder (in 78), Micke

Målskyttar: Conny Malmros och Andreas Ceder Se skytteligan>>

Ivan Ocana
Joachim Mårtensson
Dagens bolljury: Mats Hansson

Rapport:
En bedrövlig första halvlek grusade alla förhoppningar om poäng, dock skapades det lite spänning i matchens slutskede då vi reducerade till 2-3 med åtta minuter kvar på matchuret. Men hade vi fått några poäng med oss från denna match så hade de varit allt annat än välförtjänta.

Inför matchen saknades ordinarie mittbacken Johan Sjögren (avstängd). Dessutom tvingades Robin de Richelieu kliva av strax innan matchstart pga skada.

Jag nämnde den bedrövliga första halvleken tidigare och för att försöka förklara den för er som inte var närvarande så kan jag säga att just närvaro saknade Önneköps IF också. I närkamperna var vi oftast trea, fyra på bollarna. För att sno ett citat från en av Europas bästa assisterande tränare (Paul Lindholm, Djurgårdens IF): -Idag var till och med domaren före oss in i närkamperna.
Utöver detta så brast det i vårt passningsspel titt som tätt också. Men vi skall inte skylla allt på oss själva. Stehag är ett bra fotbollslag, det visade de idag och jag är helt övertygad om att de kommer att sluta topp tre då denna serie är färdigspelad.

Efter tjugo minuters spel rann de igenom vårt försvar och ett friläge förvaltades på bästa sätt, med en bredsida bredvid Daniel i målet, 0-1. Tio minuter senare var det dags igen, återigen rann de igenom aningen för enkelt och med ett hårt inspel längs marken och ett otagbart skott för Daniel i målet, 0-2.

Med en minut kvar av första halvlek kom ett psykologiskt tungt mål, 0-3. Ett friläge som förvaltades med en lobb i mål. Trettio sekunder senare lobbade Magnus ”Kogaren” Nilsson i ribban… tänk om...

Andra halvlek var en klar uppryckning från vår sida. Två lyckade byten bidrog till detta, såväl Dick Andersson som Glenn Malmros skötte sig bra på högerflanken. Men hela laget reste sig och visade att såhär jäkla illa fick det inte fortsätta. Snacket kom igång på planen, passningarna hamnade rätt och inställningen var betydligt bättre hos samtliga.
Resultatet lät inte vänta på sig, efter 48 minuters spel höll sig Conny Malmros framme på Tonny Nymans inlägg, 1-3 och en strimma ljus skymtade i horisonten.
Tyvärr kom reduceringen till 2-3 lite för sent för att Stehag skulle bli ordentligt skakade. I minut 82 slet sig nyss inbytte Andreas Ceder loss och fri med målvakten gjorde han inga misstag, 2-3.
Någon riktigt het kvitteringschans vaskades inte fram. Istället fick Stehag göra 2-4 i en kontring då vi satsade allt framåt. Helt rätt att satsa framåt… att förlora med 2-3 eller 2-4 kan ju kvitta. Fråga dock inte Mora Hockey som åkte ned i kvalserien med ett måls differens och sedan ur Elitserien, ett mål kan vara ganska avgörande.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att första halvlek får IG i betyg och andra halvlek ett G. Men för att sno poäng av Stehag krävs det nog två VG. Och det kan vi prestera, det skall GoF bli varse på tisdag…

Bäst i dagens lag var utan tvekan Jonas Nilsson som svarade för en femstjärnig prestation. Bolljuryn hade ingen lätt uppgift denna afton, men efter långt övervägande och många kloka tankar från Hörby Kommuns slitvarg Mats Hansson fick även Ivan Ocana och Joachim Mårtensson ”bollpoäng”.

Även Alfred Tullgren svarade för en bra insats. Och trots fyra insläppta mål så gjorde Daniel Nilsson en bra match idag. Han hade inte mycket hjälp från de andra tio spelarna på sina insläppta mål och dessutom räddade han kvar oss i matchen vid några tillfällen. Och på tisdag hoppas vi att årets andra serienolla kommer för herr Nilsson.